Onze producten in detail

Wij bieden u in ons assortiment een reeks verschillende doeken en sjaals aan. U kunt zo het voor u geschikte artikel uitkiezen. Zij verschillen niet alleen in de grootte en de kleur, maar ook door de combinatie van cashmère met zijde of door de speciale weeftechnieken.


Verdere modellen:
 

Water-pashmina  

Stola  

Paisley-doek  

Doubleface / toosha   

Ringsjaal

Cashmère deken / cashmère plaid 
 


Lees dan zelf, wat de voordelen van de verschillende varianten zijn:
 


Water-pashmina
 

– Water-pashmina’s worden ook zomer-pashmina’s genoemd
 
– Zeer dunne sjaal
 
– Verschillende kleuren aan de voor- en achterkant
 
– Interessante dessins zijn mogelijk
 


 

Een nieuwe trend


Met de water-pashmina wordt u een relatief nieuw product gepresenteerd, dat ook onder de naam zomer-pashmina wordt aangeboden. Daar deze sjaal variant merkbaar dunner is dan de klassieke pashmina, kan zij ook in het warme seizoen worden gedragen. Gewoonlijk worden water-pashmina’s van 70% cashmère en 30% zijde gemaakt. Het bijzondere aan de water-pashmina’s in ons assortiment is, dat zij als doubleface worden geweven. De voor- en achterkant zijn daardoor van verschillende kleur en de sjaal kan tweezijdig worden gedragen. Dit effect ontstaat door speciale weeftechniek, waarbij een tweelagen stof ontstaat. Deze techniek maakt ook het inweven van dessins mogelijk zoals bijvoorbeeld bij de water-pashmina luipaard. Het dessin is tweezijdig maar met omgekeerde kleuren.
 

 

Stola
 
 

– „Stola“ betekent thans een feestelijk omslagdoek

– Cashmère stola´s zijn zacht, licht, soepel en glanzend

– Wij bieden u verschillende luxe varianten van cashmère stola´s aan
 


 

De stola als deel van een feestelijke garderobe
 


Het woord „stola“ komt van het Latijnse woord „stola“. Oorspronkelijk werd het oud Romeinse enkellange bovengewaad voor vrouwen zo genoemd. In de kerkelijke taal is het de naam voor een deel van het liturgische gewaad, een strook stof die over de schouders omlaaghangend wordt gedragen. In het alledaagse leven denkt men bij een stola vooral aan een grote sjaal, die graag bij feestelijke jurken wordt gedragen.
 


Daar bontstola´s sinds enige jaren minder vaak worden gedragen, biedt zich een cashmère stola als alternatief aan. Want doeken van cashmère zijn zacht, licht, soepel en door hun glans uiterst elegant.
 


 

In ons assortiment vindt u de verschillende varianten:
 
De klassieke pashmina-stola van 70% cashmère en 30% zijde in het formaat 90 x 200 cm is van licht glanzende, dicht geweven stof en heeft de typische gedraaide franjes. Heel apart is de pashmina stola van 100% cashmère met haar open manier van weven en open franjes. Beide varianten zijn geschikt zowel voor het dragen in het dagelijkse leven als ook bij feestelijke gelegenheden.
 


Voor diegenen die van extravagant houden, bieden wij handbestikte stola’s van 70% cashmère en 30% zijde alsmede zomerse water-pashmina’s aan. De laatstgenoemden zijn  buitengewoon licht en hun voor- en achterkant heeft twee verschillende kleuren.
 


Heeft u eigen voorstellingen over uw gewenste stola? Of zou u willen weten welke andere modellen wij voeren? Neem dan contact met ons op per e-mail of onder
het telefoonnummer  +4969-26403459. Wij stellen u ons assortiment voor en nemen ook graag uw bestelling voor een vervaardiging naar uw speciale wensen aan.
 


 

Onze keuze aan stola´s in het overzicht:
 

Stola’s van 70% cashmère en 30% zijde  

Stola’s van 100% cashmère

Bestikte stola’s 

Water-pashmina’s 
 


 

Paisley-doeken
 
 
– Oorspronkelijk waren het imitaties van cashmère sjaals met een motief
 
– Doeken met het beroemde Paisley-motief, een ornamentaal bloemendessin
 
– Het motief wordt in de stof ingeweven, zodat het doek tweezijdig kan worden gedragen. 
 


 

Sinds 200 jaren populair
 


Het Paisley-motief is een ornamentaal, druppelvormig en puntig toelopend bloemenmotief dat aan de bladeren van een Indiase vijgenboom of een mangoboom herinnert. Het motief stamt vermoedelijk oorspronkelijk uit Perzië, waar het sinds de Middeleeuwen werd gebruikt en later met de mogols naar India kwam. Andere bronnen omschrijven het motief als een omzetting van de vegetatiepunt van de dadelpalm, die reeds bij de Babyloniërs voor te wijzen is. In de Aziatische kunst werd dit symbool steeds weer veranderd.
 


Ook de cashmère sjaals werden met dit abstracte plantenmotief bestikt. Zij kwamen met de Britse soldaten van het Empire rond 1900 van India naar Schotland en vonden vele bewonderaars, daaronder ook koningin Victoria. In de textielstad Paisley in de buurt van Glasgow nam men het motief over en vervaardigde cashmère sjaals, welke met dit ongewone motief werden bedrukt of geweven. Aan deze stad dankt het Paisley-motief zijn naam. Tot op heden worden talrijke stoffen daarmee versierd.
 


„Paisley“ is ook een motief voor sjaals gebleven. Zo citeert de krant “Berliner Morgenpost” van 13 november 2004 de chef-inkoopster van het warenhuis KaDeWe met volgende woorden: ”Pashmina-sjaals hebben zich als standaard gevestigd, Paisley- of Missoni-breipatronen liggen in de trend.”
 
 

Het bijzondere aan een Paisley-pashmina is, dat het motief in de stof wordt ingeweven. U kunt het doek keren en u ziet hetzelfde motief, maar in omgekeerde kleuren. Het weven van zo´n doek is daarom zeer duur en vergt veel tijd.
 


 

Doubleface, ook toosha genoemd

Doubleface doeken hebben een bijzonderheid: zij hebben twee verschillende kanten. De voor- en achterkant kunnen in verschillende kleuren of materialen worden uitgevoerd. Daarbij worden beide kanten gelijktijdig geweven Dit effect ontstaat door een speciale manier van weven, waarbij een tweezijdig te gebruiken weefsel ontstaat.
 


In ons assortiment vindt u doubleface-stola’s, welke van cashmère en zijde zijn gemaakt. Daarbij hebben beide materialen verschillende kleuren. Doordat de lichte, glanzende zijde en de donkerdere, matte cashmère  telkens aan de andere kant doorschijnt, ontstaan wondermooie kleurschakeringen. Als een bijzonderheid bieden wij water-pashmina’s aan. Dat zijn bijzonder dunne doeken, welke met de doubleface weeftechniek worden gemaakt.
 
 


 

Ringsjaal
 

Een „ringsjaal“ wordt een sjaal van pure cashmère genoemd. Deze sjaals zijn ondanks hun grootte door de wol en hun luchtige weefstructuur zo dun en licht, dat zij door een ring passen. Volgens de bronnen had Victoria,   koningin van Engeland  en  keizerin van India, een aanzienlijke verzameling van ringsjaals, welke in de 19e eeuw zeer duur waren.
 


Nog steeds horen ringsjaals tot de luxe artikelen en zo vindt u ze ook in ons assortiment in twee rubrieken: als stola’s van 100% cashmère en als sjaals van 100% cashmère. De doeken horen bij de grootste in het assortiment, maar ook  tot de lichtste. Zij zijn zacht, warm en bieden een hoog draagcomfort. Zij verbinden alle voordelen van een cashmère product en krachtige kleuren.
 
 


 

Cashmère deken / cashmère plaid
 


Deze speciaal voor ons vervaardigde dekens worden  zorgvuldig gebreid op handaangedreven machines. Zij zijn zacht, behaaglijk warm en daarbij licht als een veertje (geen 600 gram zwaar). De afmetingen van de dekens zijn  100 x 200 cm. Zij verleiden tot gezellige uurtjes op de huiskamerbank of tot een sundowner op het terras. Wij bieden twee kwaliteiten aan: de zeer luxueuze 100% cashmère of de goedkopere variant met 60% cashmère en 40% wol. 
   
 
Geleverd wordt in een elegante cadeaubox uit handgeschept papier met een gouden opdruk, ook maatwerk uit Nepal. U houdt met zo´n deken een hoogwaardig en kostbaar cadeau in uw handen.